ФОТОГРАФИИТЕ НА АНТОНИО МОРА

Шпанскиот уметник создава уникатни слики преку двојно излагање – врз човечки лица додава природни пејзажи и чудесни архитектонски форми.

Тие се мистериозни надреални портрети, како да излегле од приказните… облините и линиите се испреплетуваат во прекрасен слики. Антонио Морати ги слива во едно човечките лица, природата и архитектурата, и секоја од неговите дела личи на сон.

dare

dare

Уредник на муабет.мк