Ветеринарите споделија слика која ќе ве растревожи

Доколку приметите дека вашето куче изело чоколадо или пак во моментот јаде, веднаш однесете го до нај блискиот ветеринар. Одкако сликата се појави на Facebook, се појавија преку 100 000 коментари и 20 000 споделувања. Испитувањето LV = Осигурување(Агенција за осигурување на домашни миленичиња) кажа дека во овој период на Велгден и Божик има највеќе случаи на труење на кучиња од чоколадо.

Напомена до сопствениците на кучиња, СИТЕ ЧОКОЛАДА СТАВАЈТЕ ЃИ ПОНАСТРАНА ОД ВАШИТЕ МИЛЕНИЧИЊА. Доколку не сакате да чистите после повраќаниците или пак да дојде до смрт на вашете милениче.

Share Button
dare

dare

Уредник на муабет.мк

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.