28 Ноември во МНТ Тероризам

Тероризмот е присутен како тиранија на стравот кој ги корумпира и брутализира секојдневните аспекти на нашите животи и тука се поставува основното прашање, дали тероризмот е и наша антрополошка зададеност. Ова се само дел од тезите и дилемите кои овој текст ги поставува, низ едно комично видување фокусирано на обичните луѓе во кризни ситуации и во ситуации каде што постои висок притисок врз нив. Драмата фрагментарно напишана, во пет навидум неповрзани приказни, во себе носи една непредвидливост и динамичност карактеристична за делата на руската апсурдна комедија од почетокот на минатиот век.

Повеќе информации на МНТ вебстраната кликнете тука

dare

dare

Уредник на муабет.мк