Мојата Јабланица

Погледни, погледни во бескрајот! Таму каде што Стрижак гордо се издигнува до оловното небо, ретки гласови ја сечат тишината, а Ѕвездица диво и споулавено

СПОНЗОРУШИ (втор дел)

Во второто полувреме од тематиката наречена СПОНЗОРУШИ не можам а да не спомнам за уште два типа кои се приметливи у градов. Првиот тип се спонзоруши кои шо не се од Скопје,а тука се на студии,работа или ништо од наведеново (читај туристички)

СПОНЗОРУШИ (прв дел)

Спонзоруша по дефиниција е девојка тркач (читај трча по пари),особа која нема ништо,а сака да има се,просто речено една блага форма на социопат.

ШТО БАРААТ ЖЕНИТЕ?

ВНИМАНИЕ:Ова е малку посериозен текст од предходните На горенаведеното прашање во текстов ќе се обидам да дадам мои мисли и размисли,односно ќе промрчам околу тематикава која скоро сите не засега.

МОБИЛНИ

У денешно време ако немаш мобилен значи нешо мутиш. Све живо бачко денес има мобилни,од најмал кепец до тешка геријатрија,сите можат да се пофалат дека имаат мобилен.Ама ај со ред.

ЉУБОМОРШТИНИ

Ако нешто го разорува ткивото на една врска или брак – тогаш тоа е љубомората. Реално кажано,сите си патиме од неа,некој помалце,некој поише.

Блескајте луѓе!

Повеќето од луѓето не сакаат да почнат, затоа што не сакаат да ги видат другите како почнуваат од нула. Мили мои, секој почетник почнува од нула! Знам дека е клише, но животот е