БИВШИ ЉУБАВИ

Бивша љубов по дефиниција е доказ за едно време измешано со емоции.Велам измешано затоа што секоја врска започнуе со страсти,а завршуе помалку или поише со кавги,а у одредени случаеви и со тепачки:))

КРУШЕВО -КО ШО ГО ГЛЕАМ ЈАС …

Е тоа ти е бачко рај на земјата. Од кај да почнам да зборам за Kрушево, а да не пропуштам нешто важно .Ај од сам почеток, а тоа ти е Скопската автобуска од кај шо си фаќаш комбе.

ВЛАСИТЕ И СТЕРЕОТИПИТЕ

Стереотипите како и у секое друго општество така се застапени и кај нас.Повеќето од нив кај нас си го наоѓаат местото у вицовите,како на пример за плавуши,џандари и она шо ме интересира мене највише -Власи.

СВАДБА

Свадба е чин во кој шо двајца своеволно ја окончуваат својата љубов, а уште 100 души се праат летва на нивна сметка од истата причина. Матичното и Ц рквата ќе ги изоставам у текстов, а ќе му дадам посебно внимание на сето она шо се дешава у ресторанот и дешавките таму (а ги има многу)

Супер херој поза за погомела самодоверба

Социјален психолог од Хардвард, Ејми Кади нуди решение за сите оние што имаат проблем со самодовербата.

Место за душа

На само неколку километри од Пехчево се наоѓаат пехчевските водопади за кои малку се знае. Недопрената природа на пехчевските водопади изобилува со

После завршувањето на ,,Мое виножито”

Не сум од оние писатели што пишуваат што се случило со ликовите од книгата по десет години или што се случува со мене после завршувањето на книгата. Затоа што мојот стил е поинаков и не сакам веќе видени нешта.

Извадок од книгата ,,Мое виножито” која наскоро ќе излезе од печат

Да искулираме Почитуван читателу. Ова не е предговор ни епилог .  Тоа ми звучи премногу формално , оддалечено, а јас сакам блиски муабети со блиски луѓе. Ова е разговор меѓу мене и тебе. Пред да почнеш да ја читаш книгата знај дека оваа книга има своја претходничка ,,Никогаш сама,, чија крштевка се одржа на дваесет и трети мај 2015 година. Таa сега е добро, си стои на полиците на нејзините пријатели а некогаш ги посетува и пријателите на нејзините пријатели. Во име на нашата доверба ќе ти кажам колку заработив од неа.  Заработив доверба од читателите, добив желби за брзо […]

Ако веќе одите до крајност, нека биде тоа вашата

Лесно е да се преминат туѓите крајности. Луѓе прашуваат за се и сешто. Да се отиде до туѓата крајност е посакувана работа на многумина. Да се ѕирне во животот на другите, да се ѕире во интимата

%d bloggers like this: