И ЈАС ИМАМ СОН

Фото: Огнен Теофиловски „Во близина на хотелот Александар Палас спроти ултра луксузна куќа до поранешната дива депонија во мала картонска

Share Button
Повеќе

Кога го убивате невиното, мислите ли тогаш на најмилото?

Рекле старите дека во животот постои нешто што ти враќа за направеното злодело кога-тогаш, и секогаш удира каде ако не

Share Button
Повеќе

Мариово-таго наша! (3)

Некогашниот трговец од Прилеп Коне Рампов Врта (н) ковски, во 1932 година го испратил синаси во Мариово,

Share Button
Повеќе

Мариово-таго наша! (2)

Мариовци, низ вековите на ропство трпеле терор, тешки даноци, ограбувања, грабања на деца и девојки, па затоа доѓало и до

Share Button
Повеќе

Ширењето и етаблирањето на христијанството во доцноантичко Скупи и неговата околина

Ширењето на христијанството во Македонија започнало со мисионерско патување на апостолот Павле .

Share Button
Повеќе

Мариово-таго наша!

,,По пат одам За пат прашам, Кој пат води за Мариово,

Share Button
Повеќе

ВТОРА ШАНСА

Фото: Наке Батев „Со дрогата се сретнав во средно училиште. Станав зависник од хероин на 17 години.

Share Button
Повеќе

МАНАСТИРИТЕ ВО СКОПСКАТА ОБЛАСТ КАКО ДУХОВНИ И КУЛТУРНИ ЦЕНТРИ ВО СРЕДНИОТ ВЕК

Најголемиот дел од манастирите во Македонија се градени во различни периоди, најчесто од XI до XIV век.

Share Button
Повеќе

Јабланица – Село споменик (2)

Овој манастирски комплекс, сеуште се доградува, се украсува околината се средува и особено огромната покриена

Share Button
Повеќе