Промоција на книгата за деца „Кучешки приказни од Тафталиџе 1“

Чест ни е да ве поканиме на промоција на книгата за деца „Кучешки приказни од Тафталиџе 1“ и дружење со

Share Button
Повеќе

Фестивал ArtArea – културна артерија на градот

ArtArea Културна артерија на градот 22–24 декември во Кино Култура

Share Button
Повеќе

Промоција на книгата „Мистериозното јајце“ од Оливер Коларевски

Промоција на книгата за деца „Мистериозното јајце“ и дружење со авторот и илустратор Оливер Коларевски!

Share Button
Повеќе

Промоција на „Емотивен манипулатор“ на Ксенија Николова

Со особено задоволство авторката Ксенија Николова и ИП Култура ве покануваат на промоцијата на

Share Button
Повеќе

Промоција на романот „Допирот на пијанистот“

Романот „Допирот на пијанистот“ ја раскажува приказната за генијалниот њујоршки пијанист Габриел Голдман. Книгата се отвора кон читателот како калинка:

Share Button
Повеќе

Далечини од Горана Митровиќ

Поетска вечер по повод третата поетска збирка „Далечини“ од Горана Митровиќ. Во просторот ќе бидат изложени и нејзини графики.

Share Button
Повеќе

Промоција на книгата ,, Успеси и падови во 1993 од Стојан Андов

„Матица македонска“ би сакале да Ве информираат дека во Домот на културата во Кавадарци на 22 ноември (среда)

Share Button
Повеќе

Книжевна вечер со Миха Мацини

Издавачките куќи „Готен“ од Скопје и „Гога“ од Ново Место, Словенија, ве покануваат на книжевната вечер со словенечкиот писател Миха

Share Button
Повеќе

МЛАДА, АМБИЦИОЗНА, ТАЛЕНТИРАНА, НАГРАДУВАНА

Младата и успешна поетеса и писателка, апсолвентка на Правниот факултет ,,Јустинијан Први’’ во Скопје,

Share Button
Повеќе