Потсетување утре 1-ви Април промоција на стихозбирката „Боемски Блуз“ од Иле Наумов

Промоција на стихозбирката „Боемски Блуз“ од Иле Наумов.

Woman Scream – Крик на жената

По втор пат во Скопје се организира Women scream – Крик на жената, Меѓународен фестивал

„Плати со поезија“ предизвика уникатни и незаборавни моменти кај илјадници граѓани

Од Виена до Шангај, од Чикаго до Хамбург, од Лондон до Дубаи, од Москва до Истанбул, денес во склоп на кампањата „Плати со поезија“ организирана од Јулиус Мајнл, илјадници

„Плати со поезија“ на 9 локации во Скопје и Велес

Кафе, инспирација и стихови на Светскиот ден на поезијата Трета година по ред Македонија повторно е дел од глобалниот настан „Плати со поезија“. По повод Светскиот ден на поезијата, Јулиус Мајнл неминовно и овој пат ќе се потруди да го

Промоција на Македонска поетеса во Београд

Вечерва во 19 ч во библиотеката „Милутин Бојиќ“ во центарот на Белград по втор пат во овој град ќе биде промовирана српскиот препев на поезијата на

Поетот Димкоски објавен во три литературни списанија во Бугарија

По објавата на бугарското издание на втората поетска книга на Димкоски, книжевната јавност во Бугарија пројави интерес за неговата поезија. Негова поезија

Late Night Museum – Концерт на Ема Попивода

Музејот на современа уметност Скопје и Фестивалот за современа музика Модоарс со гордост ви го најавуваат својот ексклузивен уметнички настан. На 28 февруари, вторник со

%d bloggers like this: