Возбуда, радост и моќен звук – почна новото патување на Македонската филхармонија

Епскиот звук на Свитата бр. 2 од балетот „Лабин и Дојрана“ го означи свеченото влегување на Македонската филхармонија во својот нов дом.

Се радуваме на новата концертна сала

„Многу сум инспириран што сум во Скопје, и почестен сум што сум поканет да настапам на отворањето

Првпат во Македонија – музика од најпопуларните видеоигри во светот

  Македонската филхармонија приредува еден несекојдневен настан.

Пуштени во продажба билетите за отворањето на новата сала на Македонската филхармонија

Ве известуваме дека од вторник (2 мај), ќе бидат пуштени

Сопранот Милена Арсовска со Македонската филхармонија

„Гласот на славејот“ е насловот на претстојниот симфониски концерт на

„Чајковски: смеа и тага“ – концерт на Македонската филхармонија со врвниот Иштван Вардаи на виолончело

На 16 март (четврток) во Домот на АРМ во 20 часот, Македонската филхармонија ќе одржи симфониски концерт под наслов „ЧАЈКОВСКИ: СМЕА И ТАГА“, на

%d bloggers like this: