Симфонски концерт за деца со Македонската филхармонија и Ивце Пивце

Македонската филхармонија продолжува да ги реализира Симфониските концерти наменети за најмладите.

Share Button
Повеќе

Милан Силјанов, бас-баритон: „Се надевам дека и публиката ќе ја почувствува магијата на Малер!“

„Вокална магија“, овој четврток со Македонската филхармонија!

Share Button
Повеќе

Скопски брас-квинтет со музика од „Битлси“ и „Квин“

За првпат кај нас, познатите теми од легендарните групи „Битлси“ и „Квин“ ќе прозвучат од лимени дувачки инструменти.

Share Button
Повеќе

Џијан Емин ќе диригира на два концерти во Будимпешта во престижната сала МУПА

Македонскиот истакнат уметник – композитор, диригент и аранжер Џијан Емин, на 4 и 5 јануари ќе настапи како диригент на

Share Button
Повеќе

„Полноќни огномети“ – новогодишен гала-концерт на Македонската филхармонија

Македонската филхармонија со огромно задоволство го најавува Новогодишниот гала-концерт под наслов „Полноќни огномети“,

Share Button
Повеќе

„Каде се подароците?“ – симфониски концерт за деца

Утре (сабота) со почеток во 12 часот во големата сала на Македонската филхармонија,

Share Button
Повеќе

Филхармонија со концерт за музичкиот волшебник Драган Ѓаконовски-Шпато

„Филхармонија за Шпато“ е насловот на концертот на Македонската филхармонија кој ќе се одржи на 21 декември (четврток) во големата

Share Button
Повеќе

Рецитал на пијанистот Дино Имери во Македонската филхармонија

Во Камерната сала на Македонската филхармонија, на 20 декември (среда)

Share Button
Повеќе