Јабланица – Село споменик (1)

На околу петнаесетина километри, од патот Струга – Дебар, лево, кон планината Јабланица се наоѓа селото кое го носи истото име како и планината Јабланица.

Манастирот св. Наум Охридски

На крајниот југо-запад на Република Македонија, се наоѓаат двете најголеми езера

Значително е намалено загадувањето на едно од најстарите езера на светот

Значително е намалено загадувањето на едно од најстарите езера на светот Во езерото се враќаат автохтоните видови на риба како резултат на подбрувањето на квалитетот на водите од спроведената програма на УНДП и Општина Ресен финансирана од Швајцарската влада

Мојата Јабланица

Погледни, погледни во бескрајот! Таму каде што Стрижак гордо се издигнува до оловното небо, ретки гласови ја сечат тишината, а Ѕвездица диво и споулавено

Последните фотографии од познати личности

Гледајки ги фотографиите од некој кој пред почине може да биде вознемирувачки, а до некаде и фансцинантно. Ние ви спремивме неколку слики од позназти

Кога реалноста изгледа подобро од Фотошоп, Фотографии од Кападокија Турција

  Кападокија е турски регион кои се карактеризира како интересна вулканска долина, подземен град кој е стар 1000 год п.н.е, има многу пештери во кои има

КРУШЕВО -КО ШО ГО ГЛЕАМ ЈАС …

Е тоа ти е бачко рај на земјата. Од кај да почнам да зборам за Kрушево, а да не пропуштам нешто важно .Ај од сам почеток, а тоа ти е Скопската автобуска од кај шо си фаќаш комбе.

Северна убавина, Финската Аурора

Аурора е природен феномен кој се случува само во небото во северната хемисфера. Финска е земјата каде се регисрирани едни од најубавите појави на Аурора.

%d bloggers like this: