Селото Стојаково

  На источната половина на гевгелиско-богданската котлина е расположено селото Стојаково. Тоа е едно од низата села, наредени во полукруг покраиштата на котлината.

Бојана

Нашава забавна музика е богата со добри – успешно компонирани песни, но има и такви кои како да се ,,правени’’ од ,,вештачка кожа”! Меѓу добрите има многу популарни и се на програмата на медиумите почесто, но и такви кои поретко ќе ги слушнеме, а со својата музичко

ХЕРОИНАТА БАБА ПАРА ГРДАНОВСКА ОД ИЛИНДЕНСКО КРУШЕВО

Ретки  се, во светската историја на револуциите, да се истакнат и жени-старици. И нашата Илинденска револуцијa не останала “сиромашна” од еден таков лик.  

52 години од катастрофалниот скопски земјотрес

Поминаа 52 години од катастрофалниот земјотрес што го погоди главниот град на Р. Македонија. Тој не мил настан не само што однесе многубројни човечки жртви и направи огромни материјални штети, но засекогаш го промени осакатениот град па и целата Скопска котлина.

%d bloggers like this: