Промоција на книгата ,, Успеси и падови во 1993 од Стојан Андов

„Матица македонска“ би сакале да Ве информираат дека во Домот на културата во Кавадарци на 22 ноември (среда)

Читај повеке

Предновогодишен концерт на етно составот Монистра

Годината во која прославуваме 15 години музицирање на домашната и меѓународна сцена ја заокружуваме со целовечерен

Читај повеке

ИНТЕРВЈУ СО МЛАДАТА ТАЛЕНТИРАНА ПИСАТЕЛКА ВИКТОРИЈА ПЕТРОВСКА

Драги постоечки и потенцијални креативци, запознајте ја Викторија Петровска, девојка со смел стил на живеење, поетеса и писателка.

Читај повеке

5-ти Интернационален детски фестивал на театар на сенки  ♥ ~ СОНОТ НА ОБЛАЧЕТО ~ ♥

19-ТИ НОЕМВРИ – НЕДЕЛА 14:00ч. Работилница под водство на ТЕАТАР СЕНКИ И ОБЛАЦИ и Доротеј Нешовски* (Детски креативен центар МКЦ)

Читај повеке