ФинХакатон

#ФинХакатон за првпат во Македонија! Хакерски маратон: Креирај софтвер/мултимедијален производ за 48 часа и вклучи се во натпеварот за вкупниот фонд

Share Button
Повеќе

Новата регионална телевизија, Канал Визија, внесува јасен фокус во информирањето на граѓаните

Како локален канал кој започна со работа пред 10 години со навремено, точно, објективно и непристрасно работење сега расте на

Share Button
Повеќе

Денеска Монистра на Скопје Стрит Фестивал 21ви Јуни

Велат: “Како што е дома, никаде на светот не е”! Така ни е и на нас.

Share Button
Повеќе

BalCannes: Најдобрата агенција од Регионот ќе оди во Кан!

Според изборот на стручно жири најдобрите 25 проекти ќе ја освојат наградата “BalCannes“ Сите агенции за маркетинг и комуникација од

Share Button
Повеќе

Мечето Бора ги предизвикува сите да ја искористат моќната нега која ја нуди

Награден предизвик на Бора во 10 Тинекс маркети низ Скопје Бора ја започна приказната во Македонија со поддршка за ЈЗУ

Share Button
Повеќе

Концерт на Daddo Dganit и Heftsiba Zer Aviv – Израел

Официјално отворање на „Скопско лето 2018“ на првиот ден на летото и светскиот ден на музиката „Fete de la Musique“

Share Button
Повеќе

Проекција на музички документарен филм „Свет без граници“

Проекција на музички документарен филм „Свет без граници“за македонскиот поп-рок состав „Легенда“ .

Share Button
Повеќе

Летен курс за деца: Design Thinking

Инфо : ina@publicroom.org // 078/250-554 Напреден курс за деца каде што ќе стекнат и развијат вештини за дизајн размислување За

Share Button
Повеќе

Најголемиот хрватски авантурист на Викенд: Како станав првиот хрватски и 26-тиот човек во светот кој го освои Јужниот Пол

Преживување во пустината каде што не живее ниту едно живо суштество и притоа да пешачите околу 1200 километри за 48

Share Button
Повеќе