Спој на вкусови, идеи, креативност – Емин Џијан и „Neuland Sensorium“

Интересно, необично, несекојдневно, атрактивно, модерно, футуристично…

Share Button
Повеќе

. „Младите доаѓаат“, концерт на ученици со Македонската филхармонија

На 7 декември (четврток) во 20 часот, Македонската филхармонија ќе го одржи традиционалниот концерт на кој учествуваат ученици од Државните

Share Button
Повеќе

Дејан Лилиќ, Викторија Лоба и Филип Божиновски ги изработија своите Божикни ѕвезди

Откако минатата недела Ви го покажавме единственото место во Македонија каде што се изработуваат Божикните пештери како еден од најубавите

Share Button
Повеќе

Ширењето и етаблирањето на христијанството во доцноантичко Скупи и неговата околина

Ширењето на христијанството во Македонија започнало со мисионерско патување на апостолот Павле .

Share Button
Повеќе

28 Ноември во МНТ Тероризам

Тероризмот е присутен како тиранија на стравот кој ги корумпира и брутализира секојдневните

Share Button
Повеќе

Набуко / Nabucco – G. Verdi

Ерусалим и Вавилон, 587 година пред н.е. Вавилонските сили напредуваат кон Ерусалим.

Share Button
Повеќе

ЛУЗЕР ФЕСТ 2017

9.12.2017 || МКЦ, Скопје || Билети: 100 денари.

Share Button
Повеќе

Рецитал на виолинистот Владимир Костов и Марија Ѓошевска во камерната сала на Македонска Филхармонија

На 28 ноември (вторник) со почето во 20 часот, во малата сала на Македонската филхармонија рецитал ќе одржи македонскиот истакнат

Share Button
Повеќе