Лебедово Езеро – П. И. Чајковски

ЛЕБЕДОВО ЕЗЕРО – Петар Илич Чајковски Балет

Share Button
Повеќе

Балетска вечер на Бурнонвил – Премиера

БАЛЕТСКА ВЕЧЕР НА БУРНОНВИЛ – ПРЕМИЕРА

Share Button
Повеќе

МОБ ви преставува балетската претстава ,,ЕСМЕРАЛДА”

Македонската oпера и балет, Ви го најавува, бисерот на балетската уметност: „ЕСМЕРАЛДА“- Чезаре Пуњи Приказната за убавата Есмералда, инспирирана од романот „Ѕвонарот

Share Button
Повеќе

Изведба на балетската претстава „Жизел“

Во сабота, 27 февруари, 2016 г. со почеток во 20 часот, во Македонската Опера и Балет ќе биде изведен романтично-фантастичниот

Share Button
Повеќе

Изедбата на сценската кантата „Кармина Бурана

По повод денот на виното и вљубените, во сабота, 13 февруари, 2016 г. со почеток во 20 часот, во Македонската

Share Button
Повеќе

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ДВОЈНА ИЗВЕДБА НА НАЈНОВАТА БАЛЕТСКА ПРОДУКЦИЈА „ОГНЕНИ ГРАДИНИ“

Чест ни е да Ве известиме дека во САБОТА, 30.01. и ВТОРНИК, 02.02.2016 г. во 20 часот, во Македонската опера

Share Button
Повеќе

Изведба на оперската претстава „Змејовата невеста“

Чест ни е да Ве известиме дека во сабота, 23 јануари, 2016 г. со почеток во 20 часот, во Македонската

Share Button
Повеќе

ПРЕМИЕРНА ИЗВЕДБА “Огнени Градини”

Чест ни е да Ве известиме дека во СРЕДА, 16.12.2015 г. во 20 часот, во Македонската опера и балет ќе

Share Button
Повеќе

MOБ ВИ НАЈАВУВА: „ДАМАТА СО КАМЕЛИИ“ – Џ. Верди

Една од најубавите балетски продукции „ДАМАТА СО КАМЕЛИИ“ – Џ. Верди Кореограф: Василиј Медведев (Русија) Во главните улоги: Првенците на

Share Button
Повеќе