Велигденски хепенинг 2016 во Кавадарци

Во четврток, на 28 април 2016, на Градскиот плоштад во Кавадарци, ќе се одржи голем Велигденски хепенинг. Почетокот на манифестацијата е во 10 часот. Велигденскиот хепенинг ќе понуди – Велигденски продажен базар на учениците од основните училишта од Кавадарци, музичка програма и ликовен перформанс со познати ликовни уметници од цела Македонија. Манифестацијата “Велигденски хепенинг 2016“ е во организација на Домот на културата “Иван Мазов – Климе“ Кавадарци, Градоначалникот и Советот на Општина Кавадарци, а во соработка со основните училишта од Општина Кавадарци.

%d bloggers like this: