NASA: Поглед на планетата земја од свемир во ЖИВО

Погледнете го клипот кој се случува во моментов. НАСА во чест на денот на астрономијата прави едно добро видео.

Видео лекција – Плоштина на триаголник

На следнава видео презентација се прикажани најбитните формули за решавање на плоштина на секаков тип триаголник. Погледнете:

8 автомобили, кој неможат да се пронајдат на пазарот

Во Видеото ке видите 8 тркачки автомобили, кој неможат да се пронајдат на пазарот, поради реткоста на деловите. Погледнете го видеото и да ја видите спецификацијата на колите.

За полесно облекување на Чорапи и Хулакопки

Имате потешкотии за облакање на чорапи или Хулакопки? Имаме да ви предложиме едно решение! Погледнете го видеото. 

СТРИНГ АРТ

Оригиналната техника за декорација станува популарна Ако не сте виделе стринг уметност досега, ќе се изненадите колку интересна е оваа техника. Со неа можете да креирате интересни орнаменти, панели, накит, слики. String на англиски значи “жици”, “тетива”, “конец” и во основата на овој вид уметност е рипсен боја конец. Тој се витка меѓу шајки, но со претходно создадените посакуваните контури. Покрај предиво, чеканот и шајки потребна ви е и умешност за да се создаде низа арт дела. Ако не се чувствувате квалификувани за оваа работа, почнете со нешто лесно – едноставно вежбајте како да ги нанесете обоените жици околу шајките […]

Десет напуштени места каде е забранет пристап

Напупштен остров со отровни змиим, простор кај што е тестиран Антракс вирусот и експлодиран нуклеарен реактор се наоѓаат на листата на 10 места каде што е забранет човечки пристап.

%d bloggers like this: