ПОЕЗИЈАТА ЗА ДЕЦА НА АЛЕКСАНДАР ПОПОВСКИ!

Во Градската библиотека „Браќа Миладиновци“ –

„Ова е моето последно молчење“ – панорама на современи македонски поетеси

Промоцијата на Антологијата „Ова е моето последно молчење“ – панорама на современи македонски поетеси , ќе се оддржи на 28 октомври во Јавна соба, со почеток во 19 часот, во рамките на фестивалот „BookStar“ на издавачката куќа Антолог. Антологијата ” Ова е моето последно молчење “со поднаслов Панорама на поезија од современи македонски поетеси претставува шеесетина современи македонски поетеси кои активно творат на македонски мајчин јазик на територијата на Р. Македонија или надвор од неа во последниве десетина години.  Застапените поетеси се од шест различни генерации и се континуирано активни на поетската сцена. Идејата е да се обединат колешките по […]

%d bloggers like this: