ЛЕГЕНДАТА ЗА ДОЈРАНСКОТО ЕЗЕРО (2)

За Дојранското езеро , за неговиот ,, Табиет” , не е само легендата туку има и вистина! И денес на местото каде според легендата бил ,, страшниот извор, среде езерото, водата клокоти од длабочините и од време-навреме на површината излегуваат огромни воздушни меури. Тука и длабочината на езерото е најголема, а се чувствува и приток на изворска вода,

Легендата за Дојранското езеро

Дојранското езеро се наоѓа во југоисточното ќоше во нашата држава. Тоа лежи во мала, но мошне живописна котлина заградена од сервер и запад од планината Беласица, а од југ од планината Круша. Низ котлината минуваат три важни патишта: од Солун, Серес и Валандово.

КОНЦЕРТ НА ЕТНО ГРУПАТА “МОНИСТРА”

Етно групата МОНИСТРА ќе одржи уште еден концерт од низата на летната пред-промоција на вториот албум.

„POE:ТRI SLAM MACEDONIA“ НА „Д-ФЕСТИВАЛ“ ВО ДОЈРАН

На 17 јули (петок) од 18:00 до 20:00 часот „Poe:tri SLAM Macedonia“ ќе гостуваат на „Д-Фестивал“ во Дојран. *** Ќе настапуваат: Елена Пренџова, Скопје Игор Трпче, Прилеп Перо Сарџоски, Тетово Димитри Соле Љубин, Велес Воислав Пехчевски, Берово Симона Илиевска и Иван Илиевски, Битола/ Велес Кети Јованова, Скопје Славица Карова, Кавадарци Виктор Јакимовски, Скопје Мила Гроздановска, Скопје Коста Карев, Гевгелија

%d bloggers like this: