Промени на климата на земјата

Клима – грчи збор, кој означува поднебје на некој реон и неговата метеоролошка состојба,

Интересни факти кои веројатно не сте ги знаеле (втор дел)

1. Кикириките се користат при изработка на динамит. 2. Клакови се група на луѓе кои се ангажирани да ракоплескаат на настап. 3. Секој крал од картите за играње претставува некој голем крал од историјата. Лист – Кралот Давид, Срце – Чарламајн, Детелина – Александар Македонски ( Велики) и Каро – Јулиј Цезар. 4. Играта монопол некогаш била многу популарна во Куба, но Фидел Кастро ја забранил и уништил се што е поврзано со таа игра. 5. Цивилизираниот свет од изминативе 3.500 години историја, само 230 години живее во мир. 6. Земјините тектонски плочи се движат со иста брзина со која расте и човечкиот нокт. 7. На Земјата, […]

%d bloggers like this: