Забавна улична уметност од Дејвид Зин, која децата ја обожаваат

Уште од 2001-та година, уметникот и илустратор Дејвид Зин низ улиците на Ан Арбор – Мичинген создава привремени цртежи со креда и јаглен. Дејвид секој свој уличен цртеж го импровизира на лице место, а со тоа уличните предмети ги прави позабавни. Овие цртежи будат голем интерес кај децата од Мичинген, со кои Дејвид често прави уметничко-креативни работилници преку кои ја разгорува детската фантазија и креативност. Погледнете за што станува збор.

%d bloggers like this: