Манастирот св. Наум Охридски

На крајниот југо-запад на Република Македонија, се наоѓаат двете најголеми езера

КРУШЕВО -КО ШО ГО ГЛЕАМ ЈАС …

Е тоа ти е бачко рај на земјата. Од кај да почнам да зборам за Kрушево, а да не пропуштам нешто важно .Ај од сам почеток, а тоа ти е Скопската автобуска од кај шо си фаќаш комбе.

ХЕРОИНАТА БАБА ПАРА ГРДАНОВСКА ОД ИЛИНДЕНСКО КРУШЕВО

Ретки  се, во светската историја на револуциите, да се истакнат и жени-старици. И нашата Илинденска револуцијa не останала “сиромашна” од еден таков лик.  

КОНЦЕРТ НА “НОКАУТ”

На плоштадот Гумење- Крушево групата Нокаут ќе одржи концерт на 02.08.2015 год. Концертот ќе се одржи во рамки на манифестацијата Крушево Културно Лето, поддржан е од Општина Крушево и Министерството за култура.

Домашно, од Крушево е…

Домашно е, од Крушево е… Саем на традиционални домашни и еколошки производи од Крушево. Саемот ќе биде во градскиот парк во Крушево.

%d bloggers like this: