„Гротеска“ – нова филмска музика со Македонската филхармонија

Под наслов „Гротеска“, на 26 јануари во Домот на АРМ во 20 часот, Македонската филхармонија приредува несекојдневен музички настан. Под

Read more

„Клецмер фешта“ со виртуозот на кларинет Исмаил Лумановски и Македонската филхармонија

Македонскиот и светски виртуоз на кларинетот Исмаил Лумановски, кој годиниве наназад живее и твори во центарот на културата Њујорк, ќе

Read more