ЛУЧИЈА ОД ЛАМЕРМУР – ГАЕТАНО ДОНИЦЕТИ

Една од водечките белканто опери во светската оперска литература. Лучија од Ламермур е трагична опера напишана во два чина. Салваторе Камарано

Read more

ВОКАЛНА ВЕЧЕР СО ДАМЈАН ПОПОСКИ (ТЕНОР) И ЈАНИНКА НЕВЧЕВА (ПИЈАНО)

Македонската опера и балет од почетокот на оваа сезона, во реновираните Салон и Фоаје на МОБ, воведува една убава практика.

Read more

РОДЕНДЕНОТ НА ПРИНЦЕЗАТА ЕВА (ПРЕТСТАВА ЗА ДЕЦА)

Комична музичко – сценска претстава, во која е претставена подготовката на роденденската прослава на принцезата Ева.

Read more

„ТАЈНО МОЈА“, мјузикл во чест на Тоше Проески

Пријавете се на tajnomoja@mob.com.mk или 077 729 449 МАКЕДОНСКАТА ОПЕРА И БАЛЕТ ВЕ ПОВИКУВА Пријавете се и бидете дел од

Read more

Македонска опера и балет „ВЕЧЕР НА СОЛО ПЕСНИ“ Ана Ројдева Талевска (сопран) и Андреј Наунов (пијано придружба) 04.11.2016 / 20.00 ч.

„Вечер на соло песни“ –  Ана Ројдева Талевска (сопран) и Андреј Наунов (пијано придружба)

Read more

Македонска опера и балет „РОДЕНДЕНОТ НА ПРИНЦЕЗАТА ЕВА“

Македонската опера и балет во сабота 29 и недела 30.10.2016 г. со почеток во 12 часот, на Малата сцена во

Read more