Симфонски концерт за деца со Македонската филхармонија и Ивце Пивце

Македонската филхармонија продолжува да ги реализира Симфониските концерти наменети за најмладите.

Share Button
Повеќе

Џијан Емин ќе диригира на два концерти во Будимпешта во престижната сала МУПА

Македонскиот истакнат уметник – композитор, диригент и аранжер Џијан Емин, на 4 и 5 јануари ќе настапи како диригент на

Share Button
Повеќе

Baby it’s cold outside

И додека надвор студи, Здружение на џез музичари и слободни уметници,

Share Button
Повеќе

Меѓународен драмски фестивал за лица со и без хендикеп

Во понеделник (20 ноември) со почеток во 20 часот, во малата сала на Македонската филхармонија, ќе се одржи рецитал на

Share Button
Повеќе

Се радуваме на новата концертна сала

„Многу сум инспириран што сум во Скопје, и почестен сум што сум поканет да настапам на отворањето

Share Button
Повеќе

Гласот на славејот

Утре во дом на АРМ ќе гостува солиската: Милена Арсовска – сопран,

Share Button
Повеќе

Сопранот Милена Арсовска со Македонската филхармонија

„Гласот на славејот“ е насловот на претстојниот симфониски концерт на

Share Button
Повеќе

„Чајковски: смеа и тага“ – концерт на Македонската филхармонија со врвниот Иштван Вардаи на виолончело

На 16 март (четврток) во Домот на АРМ во 20 часот, Македонската филхармонија ќе одржи симфониски концерт под наслов „ЧАЈКОВСКИ:

Share Button
Повеќе