ДОДЕЛУВАЊЕ  НА ЦРНИ БУБА МАРИ 

Впрочем, секоја година се доделуваат златни буба мари на популарноста, ама како знам и познавам во реалноста нема златни буба мари де,туку на буба марите крилцата им се црвени со црни точки, а главчињата им се црни, барем колку ме служи паметот, мислам дека се такви малечки животинчиња, иако искрена да бидам одамна не сум видела буба мара, но знам од порано кога бев како дете постојано летеа, ги фаќав со раце, да ги опипам какви се, не да ги повредам и пак ги пуштам да си летнат со нивните прекрасни крилца. Затоа, јас го крстив оваа доделување да биде […]

КРАДЕЊЕ НА МАЈМУНЧЕТО

Пред извесно време ударна вест на вести на нашите ТВ куќи беше како едно дете отишло со својата фамилија во ЗОО градината во Скопје, и сакало да го украдат мајмунчето, мајка му во намера да му ја исполни желбата на своето синче ги исекла жиците од кафезот, го украла мајмунчето и си заминале дома. Не знам, се прашувам каде се стражарите на ЗОО градината, не кажав да има стражар на секој кафез, ама да има понекаде стражари, ај да не ги ставиме на трошок сопствениците на ЗОО градината, а нели и така треба да водиме економија, па затоа би требало […]

ЕХ,КОЛКУ Е УБАВО ДА СИ ДЕТЕ

Ех,колку е убаво да си дете кога немаш никакви проблеми и маки, туку само безгрижни игри се дружиш со децата од твоето маало, се натпреваруваш и трчаш со нив, играш криенка,жмурка,ластик, едноставно се забавуваш на тој прекрасен детски начин, пееш и учиш детски песнички, и така на детството му нема крај. Затоа е најдобро и покрај се без разлика колку години имаме, да го задржиме детето во нас самите, бидејќи нема поубаво нешто од детската насмевка и кога ќе те погледнат тие прекрасни детски очиња. Малечка

ЈА САКАМ МАКЕДОНИЈА – МОЈ ДОМ

Затоа што има едно,единствено прекрасно име – Македонија,бидејќи е посебна и сама по себе прекрасна држава,едноставно затоа што овде во оваа држава сум родена,тука живеам и ќе умрам.

ДО КОГА ВАКА?

Се прашувам до кога вака ќе велиме дека се е супер – всушност ништо не е супер и не е во ред,се функционира во најдобар ред – не фунционира во никаков ред,па мал збор е и никаков,

Биди и ти дел од ѕвезденото небо на Тоше

Годините поминуваат но, традицијата, верноста и посветеноста на фановите останува.

%d bloggers like this: