За ТриЛентајн со Љубов со Bojana Fabel

Љубовно колку и Трифунско :)… jazzy празнично дружење…

Share Button
Повеќе

4-ти Февруари Земјотрес #5: Фестивал на независна музика

ЗЕМЈОТРЕС #5 Фестивал на независна музика сабота, 4-ти февруари 2017, почеток: 19:00, крај: 05:00 Цена на карта: 150 ден. |

Share Button
Повеќе

МКЦ Најавува: BERNAYS PROPAGANDA

Дечки, по повод РОДЕНДЕНОТ и 10 години од првиот концерт на BERNAYS PROPAGANDA, во периодот од 20 јануари до 23

Share Button
Повеќе

МКЦ слави 45 години од постење

Како и изминатите 5 години, така и оваа, програмата во новата година ја започнуваме со настанот насловен „Роденден“.

Share Button
Повеќе

Концерт на Репетитор, Палиндром и Игралом во МКЦ Скопје

Почитувани РЕПЕТИТОР ВО МКЦ! Доколку сте хардкор фан, сигурно веќе и знаете за концертов, бидејќи Репетитор веќе го објавија скопскиот

Share Button
Повеќе

Поклони радост – Хуманитарна журка

По повод претстојните божиќни и новогодишни празници, Културно информативниот центар на Србите во Македонија Спона, со помош на своите пријатели,

Share Button
Повеќе

Денеска 11-ти декември промоција на „Водата нешто носи“ од Марија Грубор

На 12.12.2016 (понеделник) во фоајето на кино Фросина во МКЦ ќе се одржи промоција на поетската збирка „Водата нешто носи“

Share Button
Повеќе

15-ти декември концерт на Градски Дувачки Оркестар

Традиционален годишен концерт на Градскиот Дувачки Оркестар. * 15. декември * 20 часот * МКЦ Скопје * Влез слободен

Share Button
Повеќе

Жетва на највисоки награди за маестро Татарчевски и Женскиот хор при МКЦ во Вроцлав, Полска

Женскиот младински хор при МКЦ, под диригентство на маестро Сашо Татарчевски, оствари извонреден резултат на шестиот меѓународен фестивал и хорски

Share Button
Повеќе