Нова книга од Восток

Издавачката куќа ВОСТОК неодамна ја објави книгата „За смислата и апсурдот“ од Славица Гаџова Свидерска.

TEENAGE RIOT КОНЦЕРТ ВО ХУМАНИТАРЕН ПОХОД!

Задоволство ни е да ве информираме дека група на ученици од Меѓународното училиште „НОВА“ ќе организираат хуманитарен концерт насловен „TEENAGE RIOT“, за помош на

СИЛА НА НОВИОТ ВЕК

Која е таа сила што те воздигнува, што те чува, што знае се, која секогаш е чекор пред тебе? Дали е оловната тишина, или секој бран тага? Можеби сонот недосонуван, или мислата за утрото? А дали треба да се молчи, дали е вредна тагата, дали да сонуваш или да се разбудиш? Дали постои утрото? Солзи како река течат, но и тие еден ден те изневеруваат, пресушуваат… Суша во срце уморно… Проклета болка,не запира. Мириса на очај, на сомнежи. Секое утро светлосни години далеку од вистината, погледнуваш во Пандорината кутија…надежта се помалку ја има. Се троши со секое ново утро. Времето […]

%d bloggers like this: