Традиција, убавина и одличен натпревар: 31 Охридски пливачки маратон

31от Охридски пливачки маратон започнува на 19ти август.

31от Охридски пливачки маратон на 19ти август ќе собере повторно врвни пливачи

На 19ти август, сабота, се одржува 31от Охридски пливачки маратон кој од 1962 година се случува во водите на Охридското езеро.

Манастирот св. Наум Охридски

За да не се наруши средновековниот архитектурен амбиент

Манастирот св. Наум Охридски

На крајниот југо-запад на Република Македонија, се наоѓаат двете најголеми езера

МАКЕДОНСКИОТ СВЕТИ КЛИМЕНТОВ ОХРИДСКИ УНИВЕРЗИТЕТ ГИ ПОСТАВИ ТЕМЕЛИТЕ НА МАКЕДОНИСТИКАТА

Во делата на св. Климент и Наум-се зацртува МАКЕДОНИСТИКАТА. Книжевниците, просветителите и научниците од Универзитетот во Охрид, дадоа не само учебници за школите во словенскиот свет,

%d bloggers like this: