МЛАДА, АМБИЦИОЗНА, ТАЛЕНТИРАНА, НАГРАДУВАНА

Младата и успешна поетеса и писателка, апсолвентка на Правниот факултет ,,Јустинијан Први’’ во Скопје,

Промоција на „Елегична по тебе“ од Даница Петровска (ГАЛЕРИЈА)

Тимот на muabet.mk имаше чест да присуствува на  промоцијата за која уште многу после неа ќе се зборува, и уште толку долго ќе остане во нашите сеќавања. Даница Петровска, поетеса од Куманово ја промовираше својата нова стихозбирка „Елегична по тебе“ во скопската кафе-книжарница ВЕШТИЦА. …Восхитот и љубопитноста, страста и љубовта, копнежот и песната како музикално изразен симболизам и романтизам се најзначајни во поезијата на авторката Даница Петровска. Таа во стихозбирката „Елегична по тебе“ на мошне чуден и восхитувачки начин трага по суштината на убавината на љубовната страст и копнежот, преку откривањето на минливото во вечноста… Стихозбирката сеуште можете да ја […]

%d bloggers like this: