Книжевни средби во Прилеп и Битола

Викендов, во двата најголеми града на Пелагонискиот регион, Прилеп и Битола,

Share Button
Повеќе

Работилница за слем поезија и театарска акција

Здружението за локален развој „Акција Плус – Ресен“ во рамките на иницијативата „Со активни млади до побогат културен живот во

Share Button
Повеќе

Српската писателка Алексиќ-Станојловиќ, гостува во Прилеп

Стихозбирките „Ода за Орфеј“ и „Ораница“ од српската писателка Снежана Алексиќ-Станојловиќ ќе бидат промовирани в сабота на 10 октомври, со

Share Button
Повеќе

ПРВ ПОШТЕНСКИ МАРАТОН

Првиот поштенски маратон е манифестација која има за цел промоција на поштенската дејност преку поддршката на трчањето на долги патеки

Share Button
Повеќе

ФЕСТИВАЛ НА ПИВОТО – ПРИЛЕП 2015

Започна 13-тиот Фестивал на пивото – Прилеп 2015

Share Button
Повеќе