Промени на климата на земјата

Клима – грчи збор, кој означува поднебје на некој реон и неговата метеоролошка состојба,

Патувањe што ќе ви го промени животот

Сите ги сакаме патувањата поради забавата, посетата на непознати места, поради одморот од секојдневието или едноставно поради отсуството на барањата и задачите зададени на работното место.  Без оглед на причината, патувањата ве збогатуваат на многу начини и ве прават поубави, попаметни и попродуктивни, а ова го потврдуваат и научниците. Патувањата не прават попаметни Веќе е познато дека патувањата ви го разбиструваат умот, но со една неодамнешна студија е откриен уште еден интересен податок. Психолозите имаат дефинирано и термин за оваа состојба – “психолошка дистанца”.  Имено, патувањата ја потикнуваат и зголемуваат креативноста. Дури и самото планирање на патувањето и замислувањето за себе си на други […]

%d bloggers like this: