Март е месецот на пролетта, а со пролетта заедно, секогаш се буди и креативноста.

Затоа повелете на нашата пролетна работилница по креативно пишување на ориентални кратки поетски форми.

Share Button
Повеќе

Дводневна работилница

Она што го гледаме надвор од себе е резултат на она кое го носиме длабоко во себе.

Share Button
Повеќе

Повик на учесници за работилница на тема ’’Медиумска писменост’’

ЦМА КРИК објавува повик на учесници за работилница на тема ’’Медиумска писменост’’

Share Button
Повеќе

17.3 Јавна Соба: Дизајн што продава во 18:00

„Дизајн што продава“ е три-дневен настан кој претставува стимулација за младите претприемачи и брендовите во развој во Македонија. Учеството и

Share Button
Повеќе

Забавна улична уметност од Дејвид Зин, која децата ја обожаваат

Уште од 2001-та година, уметникот и илустратор Дејвид Зин низ улиците на Ан Арбор – Мичинген создава привремени цртежи со

Share Button
Повеќе

КРЕАТИВНА ЛИКОВНО – ПОЕТСКА РАБОТИЛНИЦА СО ЖИВКО ПОПОВСКИ – ЦВЕТИН

Вечерва со почеток во 20.00 часот, во сопската кафе-книжарница ВЕШТИЦА, ќе се одржи креативна работилница со македонскиот „амбассадор на мирот“,

Share Button
Повеќе

НУРНИ ДЛАБОКО! ДРИМON ФЕСТИВАЛ 3

НУРНИ ДЛАБОКО! Е мотото на овогодинешниот ДРИМON ФЕСТИВАЛ 3, кој ќе се одржува на 22 до 26 јули 2015, во

Share Button
Повеќе