Населување на Словените во Скопската област и почетоците на нивната христијанизација

Словенските племиња кои тргнале на југ од Карпатите во почетокот на V век не се населиле веднаш на Балканскиот Полуостров.

Share Button
Повеќе

МАНАСТИРИТЕ ВО СКОПСКАТА ОБЛАСТ КАКО ДУХОВНИ И КУЛТУРНИ ЦЕНТРИ ВО СРЕДНИОТ ВЕК

Најголемиот дел од манастирите во Македонија се градени во различни периоди, најчесто од XI до XIV век.

Share Button
Повеќе

Четврти Скопски цветен фестивал

Со особено задоволство ви го најавуваме Четвртиот Скопски цветен фестивал – СЦФ

Share Button
Повеќе

12-то издание на најрадосниот скопски фестивал – Баскерфест

На 16 јуни во Скопје започнува меѓународниот уличен фестивал- Баскерфест

Share Button
Повеќе

Скопје Креатива 2017 – Пријавување за предавања и презентации

Предавања и презентации на овогодинешната Скопје Креатива

Share Button
Повеќе

Вкусот на пролета во Јавна Соба

Ве покануваме на дванаесеттото издание на проектот “Вкусот на Скопје“!

Share Button
Повеќе

Денот „Е“ во Скопје – Елементал во Борис Трајковски сабота 18 март

Elemental и Скопје, љубов која трае 10 години!!! Драги наши пријатели, познати и непознати 🙂 фанови на омилениот бенд на

Share Button
Повеќе

Млади за Скопје #4 – Концерт на The Planktons

Што е Млади за Скопје? Серијал на концерти на кои целото внимание е насочено кон еден бенд. Концертите претставуваат супер

Share Button
Повеќе

Свечено отворање на Боемска II

Драги сограѓани, почитувани пријатели, Задоволство ни е да ве поканиме на свеченото отворање на “Боемска улица 2“

Share Button
Повеќе