Филип Димкоски во книжевна посета на Хрватска

Младиот македонски поет Филип Димкоски во првата половина на јуни ќе

Share Button
Повеќе

Меѓународна награда во Бугарија за поетот Филип Димкоски

Младиот македонски поет Филип Димкоски

Share Button
Повеќе

Успешна промотивна турнеја на Димкоски во Бугарија

Издавачката куќа „Палмира“ од Стара Загора, Бугарија деновиве објави препев на бугарски јазик на поетската збирка „Божилак на исконот“ од

Share Button
Повеќе

Преку раскази, младите амбасадори Македонија ја претставија во Израел

Леа  Лумбуровска,  Патрициа Ѓорѓиевска и Филип Димкоски се тројцата млади амбасадори на мирот и пријателството кои пет дена од јануари

Share Button
Повеќе