Скопје, кандидат за „Европска престолнина на култура“

Младинскиот културен центар е дом на на промотивниот проект „Европска престолнина на културата“ кој од 26 јули

Инвентивни проекти на македонски автори на „Скопје креатива 2017“

Проектот „Интерактивна пикселација: Јас и ти” 

Најава на деветтото издание на МАРС2016

Македонскиот радиски фестивал МАРС 2016 ќе се одржи на 21 ноември, вторник,  во Македонската опера и балет (МОБ). Финансиски  поддржан од град Скопје МАРС и понатаму останува парада на најпопуларните македонски музички ѕвезди и ревија на најслушаните хитови во тековната година. Затоа МАРС важи за  македонски музички „all stars“.

Метаверсус, женско трио со исклучитечен талент

Метаверсус е женски бенд за кој се зборува веќе пет години. Бендот од самиот почеток го задржува својот состав, а го сочинуваат трите млади, убави и талентирани девојки

%d bloggers like this: