Македонската филхармонија и Елена Мисиркова на гостување во Виена

Гудачкиот оркестар на Македонската филхармонија, на 9 декември гостува во Виена, Австрија, каде што ќе одржи концерт посветен на македонското творештво и исполнителство. Под диригентската палка на маестро Саша Николовски-Ѓумар, како солист ќе настапи македонската реномирана пијанистка Елена Мисиркова-Лоза, која што годиниве наназад живее и работи во австриската метропола.

КАМЕРНИОТ ОРКЕСТАР НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА НАСТАПИ ВО ЊУЈОРК

Камерниот оркестар на Македонската филхармонија вчеравечер имаше успешен настап во салата “Меркин” во Кауфман центарот во Њујорк.

Маратон Брамс

Со концертот под наслов „Маратон Брамс“, на 1 октомври (четврток) во Домот на АРМ со почеток во 20 часот, ќе започне новата концертна сезона 2015/2016 на Македонската филхармонија.

%d bloggers like this: