. „Made in Macedonia“ – симфониски концерт на Македонската филхармонија

„Made in Macedonia“ е насловот на претстојниот концерт на Македонската филхармонија

Share Button
Повеќе

. „Младите доаѓаат“, концерт на ученици со Македонската филхармонија

На 7 декември (четврток) во 20 часот, Македонската филхармонија ќе го одржи традиционалниот концерт на кој учествуваат ученици од Државните

Share Button
Повеќе

Во Скопје гостува Црногорскиот симфониски оркестар

На 3 декември во 20 часот, во големата сала на Македонската филхармонија, ќе гостува реномираниот Црногорски симфониски оркестар.

Share Button
Повеќе

Фантастичниот виолинист Никита Борисо-Глебски со Македонската филхармонија на „Есенски музички свечености“

„Поема екстаза“ е насловот на претстојниот симфониски концерт на Македонската филхармонија, кој ќе се одржи овој четврток (30 ноември) во

Share Button
Повеќе

Првпат во Македонија – музика од најпопуларните видеоигри во светот

  Македонската филхармонија приредува еден несекојдневен настан.

Share Button
Повеќе

„Сонот на вештерката“ – концерт за деца на Македонската филхармонија

Утре (сабота) на 18 февруари во Домот на АРМ во 12 часот, Македонската филхармонија ќе одржи уште еден атрактивен симфониски

Share Button
Повеќе

„Поезија и драма“ со Македонската филхармонија и пијанистот Дино Имери, а во чест на маестро Саша Николовски-Ѓумар

Македонската филхармонија ќе одржи симфониски концерт под наслов „Поезија и драма“, кој ќе биде посветен на прерано починатиот, еден од

Share Button
Повеќе

Ексклузивен Божикен концерт со Џулијан Рахлин!

Диригент/Солист: Џулијан Рахлин – виолина (Австрија)

Share Button
Повеќе

Виртуозот Џулијан Рахлин на Божикен концерт со Македонската филхармонија!

Македонската филхармонија со огромна радост го најавува гостувањето на прочуениот виолинист Џулијан Рахлин!

Share Button
Повеќе