Ќазим Асотиќ нов В.Д директор на МОБ

Од страна на министерот за култура на Република Македонија, Роберт Алаѓозовски, беше назначен новиот в.д директор

Share Button
Повеќе

Кавалерија Рустикана / Cavalleria Rusticana – P. Mascagni

07.02.2018 / 20.00 ч. КАВАЛЕРИЈА РУСТИКАНА – Пјетро Маскањи (опера)

Share Button
Повеќе

Шехерезада / Scheherazade – N. Rimsky-Korsakov

Кратка содржина: Царот Шархијар се одмара во својата одаја. Неговиот брат шахот Заман го забавуваат харемските девојки со песна и

Share Button
Повеќе

Концертна промоција на албумот „Извор“ // 23-26.02, МОБ

ПРОМОТИВНИ КОНЦЕРТИ НА КАРОЛИНА СО НОВИОТ АЛБУМ „ИЗВОР“ ВО ФЕВРУАРИ ВО МОБ!

Share Button
Повеќе

Simply The Best (Концерт по повод празникот „Василица“)

А12.01.2018 и 13.01.2018 – 20.00 ч. Традиционален концерт по повод празникот „Василица“

Share Button
Повеќе

„Златна Оревокршачка“ 2017 – Награда на МОБ

Балетот на Македонската опера и балет, на меѓународниот фестивал за танц ја доби престижната награда

Share Button
Повеќе

Набуко / Nabucco – G. Verdi

Ерусалим и Вавилон, 587 година пред н.е. Вавилонските сили напредуваат кон Ерусалим.

Share Button
Повеќе

Мајски оперски вечери 2017

Опера-реквием „Јов“ на 45 „Мајски оперски вечери“

Share Button
Повеќе

On the Road – Igor Kirov (CNT Split Ballet)

НА ПАТ – Јохан Себастијан Бах

Share Button
Повеќе