Промоција и работилница во Србија на Пренџова

Македонската поетеса Елена Пренџова, во петок, на 5. мај, во Младинскиот центар

Елена Пренџова: “Пишувањето е нешто што ми носи радост, спознание, благо садомазохистично уживање во емоционалниот вознемир…”

Елена Пренџова е родена 1985 година во Скопје. Нејзини песни се застапени во панорамски и антологиски избори на современата македонска поезија, објавени во Македонија и во странство.

%d bloggers like this: